В цялата страна има предупреждения за опасно ниски температури

 

Най-ниската за тази зима температура от - 28 градуса е измерена днес в 7,20 часа в Севлиево, съобщава БТА. И в неделя е  в сила оранжев код за опасно ниски температури в 16 области в страната , а в останалите 12-кодът е жълт. 

Още по темата

 

Максималните температури през деня ще са между  -10° в Северна България - до 1°на места в Южна България. Денят ще бъде предимно слънчев, но следобед от запад облачността ще започне да се увеличава. В часовете преди обяд по поречието на Дунав ще има мъгла.

 

И в планините ще е слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, но без валежи. Ще духа силен северен вятър.

 

В понеделник следобед облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Температурите ще се повишат максималните ще са между -5° и 0° в Северна България, а в Южна България-  до 2-3°.  Във вторник затоплянето ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. През следващите дни в планинските райони ще е предимно слънчево, там ще се затопли още. 

 

Следете актуалната прогноза за времето във Вашия регион в sinoptik.bg.

 

Столичните инспектори съставиха 127 констативни протокола за незабавно отстраняване на ледени висулки.  Сред санкционираните този път са и институциите – сред тях са  „Пирогов”, МВР болница, а от земеделското министерство дори са отказали да си получат протокола за нарушение.