Футболистът влезе в класацията на руско издание

Футболистът Багой Георгиев, известен със своята привързаност към християнската вяра, влезе в класация на руското интернет издание football-side.com.

 

Още по темата

34-годишният български халф, който е пред напускане на "Рубин Казан", влезе в топ 10 на най-религиозните настоящи или бивши футболисти в света. Освен бившия национал, в тази компилация влизат още французите Зинедин Зидан, Франк Рибери, Никола Анелка и Карим Бензема, братята котдивоарци Яя и Коло Туре, португалецът Пауло Ферейра, сенегалецът Папис Сисе и малиецът Фредерик Кануте.

 

Благо спазва строго всички пости и уверява всичките си треньори, че отсъствието на месо в менюто по никакъв начин не му вреди.

 

“Всички ме разпитват и очакват, че ще разкажа някаква история как ми се е случила беда и затова съм станал религиозен. Няма нищо такова. Просто идва момент, в който почваш да чувстваш вярата в себе си. При мен това стана, когато бях 14-15-годишен. До дома ми имаше църква, в която започнах да ходя редовно и да общувам със свещениците. Трябва да се молиш не само за себе си, а и за близките ти и въобще за всички хора. Бог знае от какво имаш нужда и обезателно ще ти го даде”, е разказът на football-side.com за религиозността на Благо, цитиран от "24 часа".

 

Припомнете си скандал от лятото на 2015-а, в който се оказа, че футболистът е осквернил колона в Колизеума.