Повече от шест часа никой не можеше да излезе или влезе в България

 

Границата с Гърция на Кулата - под блокада. Повече от шест часа никой не можеше да излезе или да влезе в България. Причината - гръцките фермери блокираха пункта с тракторите си. След 18.00 часа обаче ситуацията постепенно се нормализира.

 

Гръцките фермери блокираха границата при Петрич малко преди 13.00 часа. Заложници на блокадата се оказаха стотиците пътуващи между Гърция и България. На шофьорите на камиони това им се случва всяка година.

 

Фермерите заплашиха, че ще продължат с протестите и спонтанно ще решават кога да затворят границите.

 

Междувременно председателят на земеделската асоциация Серес Янис Туртурас съобщи за Нова телевизия, че във вторник гръцките фермери няма да затварят пътя към ГКПП-Кулата-Промахон

 

"Ще заседаваме представители от всички блокади, за да вземем решение за бъдещи действия и координация на протеста. Ще имаме две сбирки. Едната започва в 11.00 ч. в Солун, а другата ще бъде в Лариса. Няма да затваряме пътя, но какво ще решим от следващите дни ще стане ясно след срещата", допълни още той.

 

Земеделците са категорични, че няма да преустановят с протестите, докато правителството не оттегли пенсионните и данъчните реформи.

 

Репортер: Екатерина Николова