Има ли действително забрана Делян Пеевски и Ахмед Доган да пътуват в Турция?

 

„В Европа хората искат да знаят как в България се провеждат обществените поръчки и как се разпределя техният ресурс”, заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. 

 

Той и социологът Андрей Райчев коментираха събитията от понеделник, когато със заповед на премиера бяха спрени процедурите по строителството на магистрала „Хемус”. А малко по-късно финансовият министър Владислав Горанов обяви, че ще бъде разкрито всичко, което трябва да бъде разкрито за КТБ

 

Според Андреев тези решения на правителството касаят „едни и същи субекти, станали и световноизвестни след публикации в „Шпигел” и „Ню Йорк таймс”, с обвинения, че Делян Пеевски е „айсбергът на българската корупция”. 

 

„Това е една стъпка на българското правителство, която аз дълбоко подкрепям”, заяви Методи Андреев. „Живеем в държава, в която нещата не стават лесно, една тежко корумпирана държава, в която върховенството на закона е поставено под въпрос”. 

 

Според социолога Андрей Райчев премиерът Борисов маневрира по цяла серия въпроси.

 

„Това са защитни маневри, защото се готви за започналата вече война с Радан Кънев”, заяви Райчев. „Двете войски маневрират преди да се сблъскат. В Реформаторския блок презряха процесите на разпад. Групата около Кунева потегля с кораба на ГЕРБ и ще се старае да удържи мандата докрай. Групата на Радан Кънев потегли, той ще се яви за президент, за да покаже гласовете си. В рамките на тази борба той трябва да стане опозиция и да удря ГЕРБ. Това са най-болезнените точки – КТБ, Пеевски”. Според Райчев Борисов именно заради това „си изравнява фронта, премахва болезнените точки предварително, той самият”. 

 

Още за обществените поръчки, КТБ, забраната Делян Пеевски и Ахмед Доган да посещават Турция – гледайте във видеото!