Мъжът помогнал за залавянето на избягали затворници

Бездомен мъж от Сан Франциско получи награда от полицията в размер на 100 000 долара за помощта, която оказал на властите при залавянето на двама избягали затворници, съобщава БГНЕС.

 

Наградата е част от общо възнаграждение в размер на 150 000 долара, разделено между четирима души. Освен бездомника Матю Хай Чапман, парична награда получават и двама служители на супермаркет и мъж, чийто ван бил откраднат и използван от бегълците. Собственикът ще получи 20 000 долара.

 

Двамата работници в супермаркета подали сигнал в полицията, след като забелязали подозрително поведение на двама мъже на видеозаписи от охранителните камери в магазина. Те ще си поделят 30 000 долара от обявената награда.

 

В същото време шофьор на такси, който бил държан от затворниците като заложник в продължение на седмица, няма да получи никакво парично възнаграждение.

 

Хюсеин Найери, Джонатан Тию и Бак Дон избягали от затвора в Централен Мейн на 22 януари. Чапман видял двама от тях – Найери и Тию - на 28 януари, след като разпознал белия ван, в който пътували. Той сподели информацията си с полицейски служители в района, което довело до залавянето на престъпниците.

 

Третият затворник Бак Дон сам се предал ден по-рано.