Той призова Нинова да внимава с обкръжението си

На горещия стол седна Корнелия Нинова, но много лесно се пада от него. Това каза народния представител от ПГ на "БСП лява България" Стефан Данаилов, по време на 49-ият Конгрес на БСП при оповестяването на крайните резултати от гласуването за председател на партията.

 

„Голям интерес към нашия конгрес от страна на журналистите и на българската общественост. На горещия стол седна Корнелия Нинова“, обяви той и обясни, че много лесно се пада от него. Той пожела на Корнелия успешна работа и я призова да внимава с обкръжението си.

 

Данаилов благодари на Михаил Миков, за работата, която е свършил до тук, но обясни, че работата не става само с деликатност, а според него партия се управлява и с "малко юмрук".

 

„Моите искрени и най-големи страхове са какво ще се случи утре. Скъпи приятели, защо сме тук, кой ни е пратил тук? Хората са ни пратили, членове на една партия, която се казва БСП. Ние дължим всичко на думичката БСП, защото първият ред никой нямаше да бъдат министър и на ръководни постове в държавата, ако не бяха издигнати и доведени тук. Ето това не бива да забравяме. Моите опасения са утре какво ще настане. Не е това, че утре е 9 май“, каза той. По думите му, важното е дали ще имат силите да се погледнат в очите.

 

Той отбеляза, че за председател са били избрани само двама души и попита какво означава това. "Моля ви от утрешния ден, от днешния ден да турим усмивката и да забравим, че сме все неразбрани и прекаленото самочувствие ни забива като гвоздеи“, каза Стефан Данаилов.