"Полза в бъдещата ми работа ще бъде опитът", коментира арх. Здравков

Видео: БГНЕС

 

Концепция за развитие на София като зелен и привлекателен град, дигитален архив на проекти и развитие на електронните услуги. Това са част от приоритетите на новоизбрания главен архитект на София арх. Здравко Здравков, информира БГНЕС.

Още по темата

 

Като едно от най-съществените неща, с които новият архитект смята да се захване е създаване на Звено за градско и пространствено планиране. Целта на звеното е за организиране за качествено провеждане на конкурсите.

 

"Полза в бъдещата ми работа ще бъде опитът, който имам като администратор и като главен архитект на община", коментира арх. Здравков.

 

При избора ключова беше публичността и спазването на правилата, каза от своя страна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която представи официално новия главен архитект на столицата.

 

А какви се задачите, които очакват новия главен архитект?

 

"Да предложи такава реформа, която да гарантира на първо място по-бързо и качествено обслужване на гражданите и бизнеса, максимална прозрачност и да създаде механизъм за ефективен диалог с професионалните и гражданските организации", коментира бъдещите задачи столичният кмет Йорданка Фандъкова.