Поредното шокиращо видео показва как осем момичета бият едно

Поредните клипове с насилие между ученички, разпространени в интернет, показват как осем момичета от Варна обиждат, скубят и удрят друго момиче. Междувременно снимат разпрата с телефоните си.

По темата

Момичетата са на възраст от 15 до 17 години и учат в различни елитни гимназии в морската ни столица.

Спорът започнал преди месеци в социалните мрежи заради момчета. Побоят се случил още през юли. Едва сега обаче някой решава да качи във Facebook кадри от саморазправата.

Екип на Новините на NOVA откри една от побойничките в училището, където учи. Тя каза, че нападнала жертвата, защото била принудена от друга от групата.

Тя ме заплаши, че ще ме нападне и ще ме набие и заради това го направих. Аз не съм разпространявала клиповете. Лично аз се извиних на момичето”, каза побойничката.

Екипът на Новините опита да намери и момичето, което на клипа рита два пъти жертвата и запознати твърдят, че е инициаторка на побоя. От училището ѝ отказаха да коментар.

Майка ѝ пък твърди, че дъщеря ѝ се опитвала да „спаси” нападнатата.

Аз съм присъствала на това нещо. Бях вкъщи, а това се случи на площадката зад нас. Слязох веднага”, каза майката.

На клипа обаче се вижда кака потърпевшата е набита и изгонена без намесата на възрастен.

Оказва се, че побойничките са добре познати във Варна и са заплашвали и други деца, но никой от директорите или учителите не знае за инцидента.

От Регионалния инспекторат по образование обаче са категорични, че именно директорите на отделните училища трябва да вземат решение за наказанията на побойничките.

Уверението е, че няколко институции ще формират екип, който да разследва случая.

До момента жертвата не е подавала сигнал от страх, че отново ще я нападнат. Не е уведомила дори родителите си. Днес битото момиче вече не живее във Варна.