От ГЕРБ се подготвяли за разговорите с другите политически сили в понеделник

Бойко Борисов няма да става премиер при този парламент. Това обяви лидерът на ГЕРБ два дни преди крайния срок Реформаторите да съставят кабинет.

В неделя, върху варианта - още се мисли. А премиерът - размисли. В Хитрино.

По темата

Хората на Борисов бяха ясни - ГЕРБ се оттегля от постовете.

Според опозицията, ГЕРБ се изродила.

Да има или да няма мажоритарна система обаче е спорен въпрос. Реформаторите са раздвоени. А Патриотите - убедени - нямало да стане.

Със съжаление от позицията на Каракачанов се отрече другият патриот - Валери Симеонов. И писмено обяви, че с публични коментари се руши коалицията. А Каракачанов уточни - не участвали в обсъждането.

Очаква се едната част от нюансите в политическите позиции да се избистрят в понеделник, когато е планирана срещата ГЕРБ-Реформатори. А другата, във вторник, когато по закон Реформаторският блок трябва да каже на президента съставя ли правителство или връща мандата.

А в обтегнатата партийна атмосфера новоизбраният президент ген. Румен Радев стана "Политик на годината" в класацията на Дарик радиото. А събитието на 2016-та е "Неочакваният избор" - направиха го британците с Brexit и американците - с избора на Доналд Тръмп за държавен глава.