19 играчи на клуба загинаха в самолетна катастрофа

Връчиха посмъртно Копа Судамерикана на бразилския Шапекоензе, чийто самолет катастрофира на 50 километра от колумбийския град Меделин.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Самолетът падна на 29 ноември със 77 души на борда в местността Ел Гордо. 19 от 22 играчи на клуба загинаха. При катастрофата оцеляха шестима души. Бразилският тим трябваше да се изправи срещу Атлетико Насионал в първия финален мач от турнира Копа Судамерикана, като това трябваше да бъде най-важният мач в историята им.

След трагедията, от Атлетико призоваха Южноамериканската футболна федерация (КОНМЕБОЛ) да "присъди купата на Шапекоензе като почетен трофей, заради огромната загуба“.

Церемонията по награждаването се състоя в сряда вечерта в столицата на Парагвай - Асунсион. От своя страна Атлетико бяха удостоени с наградата за феърплей. "Това признание е за два изключителни южноамерикански отбора, които доказаха величието на нашия футбол, припомня за мир на духа, разбирателство и чиста игра между съперници", каза президентът на Южноамериканската футболна конфедерация Алехандро Домингес.

Редактор: Красимира Кръстева