Прие ли се добре промяната от всички?

От първи януари калифорнийците ще могат официално да си поръчат чаша алкохол, докато се подстригват или са влезли в салона за оформяне на брада, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

По темата

От няколко години на клиентите на тези места в южния американски щат предлагат вино или бира, но правеха това дискретно, защото беше незаконно без лиценз за продажба на алкохол.

От 2017 година салоните за красота ще имат право, благодарение на нов закон, да предлагат на клиентите си до 350 милилитра бира или голяма чаша вино, без да имат алкохолния лиценз. Тази мярка, приета през септември, беше поискана от повечето от 42 хилядите салона за красота в Калифорния.

Все пак легализирането не беше приветствано от всички. Асоциациите за борба с алкохолизма се страхуват, че така ще се улесни достъпът на непълнолетни до алкохола.

Фризьорските салони „винаги са имали правото да поискат лиценз, ако искат да сервират алкохол”, подчертава Джим Кулър, член на една от групите, които се борят с употребата на алкохол от младите хора - California Friday Night Live Partnership.

"С новия закон те ще могат да го правят без лиценз, без обучение и без надзор”, оплаква се той.