Детето е с избит зъб и се оплаквало от болки в корема

Отново агресия в училище. След сбиване в час по физическо първокласник от бургаското училище „Константин Преславски” е в болница.

Инцидентът станал вчера в ранния следобед на спортната площадка на учебното заведение, а по случая работи прокуратурата.

По темата

Даниел и съучениците му от 1 Б клас имали час по физическо. Разделени били на три групи. Той бил в групата, която играели футбол.

„Едното от децата казва на другото, че е лош вратар и тъй като въпросното дете тренира футбол, е засегнато от тези думи. По негови думи той се ядосал и решава да бутне другото момченце”, разказва Момка Момчева, помощник директор на СУ „К.Преславски”- Бургас.

Ударите били в корема. При сбиването Даниел губи и млечен зъб. Възпитателката в момента била с гръб към футболното игрище, защото се занимавала с момиченцата. Разбира за инцидента от тях.

„До края на деня детето си е писало домашните, нямало е  никакви симптоми за нищо, непрекъснато са го питали”, разказва още Момка Момчева.

На баща му предали падналият млечен зъб и го информирали за инцидента. На прибиране от училище момченцето получава болки в корема. Родителите го завели в Спешното.

„Няма черепно-мозъчна травма. То съобщава, че има нанесени от познато дете удари в лицето и в корема. За момента няма данни за някакви усложнения от тази травма в гръден кош или коремни органи”, заяви д-р Светлозар Георгиев, заместник-директор на УМБАЛ- Бургас.

От училището не изключват за неразположението на първокласника да има и друга причина-стомашен вирус, от който се оплаквал целия клас.

Вече е проведена и среща между родителите на двете момчета

„Другият родител дойде тук, разговаряхме с него, с детето, при което отидоха, срещната се с другите родители, разговаряли са. Бащата отново потвърди, че няма претенции към никой”, заяви Момка Момчева.

През целия ден в училището бяха служители на детска педагогическа стая и психолози, които още продължат да работят с децата от 1 Б клас.

Пострадалият Даниел ще остане няколко дни за наблюдение в болницата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.