Забраната ще се превърне в част от бъдещ закон за етиката в политическия и обществен живот

Националното събрание на Франция отмени практиката, според която депутатите могат да наемат свои роднини като парламентарни помощници, информира ТАСС, цитирана от БГНЕС. 

Депутатите в Долната камара на парламента гласуваха да се забрани тази практика, а забраната ще се превърне в част от бъдещ закон за етиката в политическия и обществен живот. В момента този законопроект се обсъжда в парламента.

Фийон: Сгреших като наех жена си, съжалявам

Вчера Националното събрание и отмени и практиката министерски роднини да бъдат вземани на работа в правителствените структури.

Повдигнаха обвинение на Марин льо Пен по делото за фиктивните работни места

Президентът Еманюел Макрон обеща в предизборната си кампания да прокара закона за етиката в политическия живот. Това пък бе предизвикано от скандала "Пенелопагейт". Вестник "Канар аншене" разкри, че Пенелопа Фийон, съпругата на кандидат-президента Франсоа Фийон, който е съперник на Макрон, се водила като помощничка на съпруга си депутат и е взимала горяма заплата в това си качество, без да върши никаква работа и без дори да се появява в Националното събрание. Впоследствие се изясни, че Фийон фиктивно е устроил и двете си деца като консултанти. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.