Заплатата му ще бъде малко над 3 500 британски лири на час

Да платиш от джоба си 222 милиона евро неустойка по договор. Това вече е факт, след като бразилската футболна звезда Неймар се откупи от испанския „Барселона” в полза на „Пари Сен Жермен”.

Космическият трансфер на Неймар взриви социалните мрежи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Така космическият трансфер е успешно реализиран, но сделката все повече става обект на подигравки. Причината е именно огромната сума.

РЕКОРДЕН ТРАНСФЕР: „Барселона” продава Неймар за 222 млн. евро

Запалянковци изчисляват, че с парите, дадени за острието на "Барса", всеки футболен клуб може да си купи 39 пъти Марадона, 24 пъти - Роберто Баджо, 15 пъти бразилския нападател Роналдо или 4 пъти Зинедин Зидан.

Полудя ли футболната индустрия заради рекордния трансфер на Неймар?

Заплатата на Неймар в „Пари Сен Жермен” ще бъде малко над 3 500 британски лири на час. 

"Изключително съм щастлив, че се присъединявам към ПСЖ. Откакто пристигнах в Европа, този клуб се превърна в един от най-конкурентните и амбициозни. Най-голямото предизвикателство, което ме мотивира да пристигна тук, е да помогна на клуба да печели купи, за които феновете мечтаят. Амбицията на ПСЖ ме съблазни, както цялата страст и енергия", бяха първите думи на Неймар.

"Прекарах четири години в Европа и вече съм готов да приема това предизвикателство. От днес, аз ще дам всичко от себе си моят отбор да печели, да откривам нови хоризонти за отбора си и да нося щастие на милионите фенове на ПСЖ по света“, каза още той.

„С изключителна радост и гордост приветстваме Неймар в ПСЖ. Сега Неймар е един от най-добрите в света на футбола. В последните шест години изградихме един амбициозен проект, който вече ни изведе до най-високото ниво на футбола, както на национално, така и на европейско ниво. С пристигането на Неймар, аз съм убеден, че сега ще се доближим, заедно с вярната и пламенна подкрепа на нашите фенове, до нашите най-велики мечти“, сподели пък от своя страна президентът на „Пари Сен Жермен” Насер Ал-Хелайфи.

 

#BemvindoNeymarJR 🇧🇷

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg) on

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.