Кандидатът за канцлер на Германия заживял с половинката си само няколко дни след запознанството им

След 12 години управление на Ангела Меркел германците свикнаха с това, че съпругът на канцлерката изключително рядко я придружава в публичните ѝ изяви. В случай, че Мартин Шулц стане канцлер, нищо няма да се промени в това отношение: неговата съпруга също избягва светлината на прожекторите, пише "Дойче Веле".

СНИМКИ НА ЩАСТЛИВОТО СЕМЕЙСТВО ВИЖТЕ ТУК

На страницата на Шулц в интернет четем следното: "Постигнали сме споразумение да държим политиката настрана от личния ни живот. За мен и за семейството ми това е много важно".

Двамата се запознават по време на участието си в проект за рекултивиране на бивши миннодобивни райони в рейнската област. Тогава Шулц е местен политик, а бъдещата му съпруга - млад ландшафтен архитект. Още при първата им среща между двамата прехвърчат искри.

Самият Шулц разказа пред женското списание "Бригите" за първата си среща с Инге: "Със съпругата ми се запознахме на 15 май 1985 година. На 21 май вече живеехме в обща квартира, а на 15 ноември същата година вече бяхме женени". Много приятели на Шулц тогава му казвали: „Ти луд ли си – да се събереш с жена, която познаваш едва от три дни?!“. „На мен обаче още от първия ден ми беше ясно, че това е жената, с която искам да бъда", казва Мартин Шулц.

Ангела Меркел обича спагети, любимото й животно е таралежът (СНИМКИ)

Оттогава са изминали над 30 години. Трудни моменти е имало много – като политик Шулц пътувал много, а в негово отсъствие съпругата му сама се грижела за двете им деца в семейния дом в град Вюрзелен.

Даденото обещание, че политиката няма да има място в личния им живот, двамата спазват и до днес. Само в много редки случаи Мартин Шулц издава по нещо от семейния си живот. Пред радио WDR той например разказа как на 9 ноември 1989 г. Инге му се обадила по телефона, за да му каже, че Берлинската стена е паднала. Той започнал да ѝ обяснява, че навярно се е объркала, гледайки някой игрален филм. На което съпругата му гневно отвърнала: "Виж какво, много добре мога да направя разлика между филм и новини".

Пред своя биограф Манфред Оцелбергер кандидатът за канцлер веднъж споделил, че без жена си той просто не би могъл да живее. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.