Българският премиер изпрати поздравително писмо до германския канцлер

Премиерът Бойко Борисов поздрави Ангела Меркел за победата на Християндемократичeския съюз на вота в Германия, съобщават от Министерския съвет.

Четвърти мандат за Ангела Меркел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резултатите от тези избори бяха от критична важност за бъдещето на обединена Европа и получената подкрепа на мнозинството от избирателите е най-високото признание за провежданата от Вас политика, която вече 12 последователни години е насочена към благополучието на германския народ и към изграждането на силна и просперираща Европа“, пише Борисов в писмо до германския канцлер. И подчертава, че като лидер на най-голямата политическа сила в Германия Меркел ще може и занапред да разчита на България като приятел и стратегически партньор в ЕС и НАТО.

Журналист: Лидерът на крайнодесните в Германия е хомосексуална, с партньорка от Шри Ланка

Особено високо ценя личната Ви ангажираност за развитието на българо-германските отношения и за ценната подкрепа на Германия за България в рамките на ЕС, особено в контекста на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Вярвам, че тясното българо-германско партньорство, основано на доверие, дълбоки исторически връзки и споделени ценности, ще придобива още по-динамични измерения както в интерес на страните ни, така и като принос в справянето с глобалните предизвикателства“, посочва още Борисов, като пожелава здраве и нови бъдещи успехи на канцлера в отговорната й мисия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.