Той не изключи и уволнението на държавни служители с цел оптимизация

Ще има промени в държавната администрация”, заяви в „Здравей, България” вицепремиерът Томислав Дончев. Той не изключи и уволнението на държавни служители с цел оптимизиране на административните услуги. 

По темата

„Съкращаването на хора не е самоцел. Трябва да се оптимизира редът в общата администрация. Не във всяка служба има нужда от отделно звено или от отделен човек. Практиката в развитите държави и в техните администрации показва, че е хубаво да се създадат или на национално, или на регионално ниво звена, които пак да бъдат държавни, и които да предоставят услуги на всичките администрации. Практиката показва, че от това се повишава и качеството, падат разходите, свързани с административното обслужване. Дали това може и ще доведе до съкращаване на хора е напълно възможно”, обясни Томислав Дончев.

Голямата цел е администрацията да ни струва по-малко пари и да работи по-добре”, допълни той.

Във връзка със скандалите около предприятията „Емко” и „Донарит”, Дончев заяви, че това е икономически конфликт, който се преформатира в политически.

„В този смисъл в него не е редно да се заема страна. Ако го направя, бих искал да е тази на закона. По отношение на „Емко” искрено се надявам всички изисквания по закон да бъдат спазени, да бъде върнат лицензът и предприятието да работи”, коментира той.

Повече подробности по тези и още теми - гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.