Трябва да приключи до 1 декември

Ремонт до последно – това очаква НДК по-малко от 3 месеца преди началото на българското европредседателство. Обновяването на ключовата сграда ще струва 45 милиона лева.

В Зала 3 ще е и основното пространство по време на председателството. Там подът и таванът са подменени, стените са ремонтирани, готови са и кабините, където ще се помещават преводачите. В залата ще се поберат около 350 от делегатите. 

ПОДАРЪЦИ ЗА МИЛИОН: Кой ще плаща за гостите на европредседателството?

Все още има леки довършителни дейности, мебелите липсват, а вероятно ще бъдат поставени и лайсни, защото стълбите не изглеждат съвсем довършени. Но все пак ремонтът продължава и се очаква скоро той да бъде завършен.

Достигането до сградата е сериозно затруднено заради ремонта на площада отпред. А влизането става не през централния вход, а страничния.

Основното пространство на европредседателството е почти готово и вече е в очакване на мебели. Строителните дейности в част от оставащите зали също вървят към финал.

На други места в Националния дворец на културата ремонтите обаче тепърва предстоят.

„Извършва се и ремонт на паркинга, където е входът на делегатите и правителствените лица”, заяви Ангел Митев, изпълнителен директор на НДК.

Безопасността на делегатите също все още не е гарантирана, защото системите за сигурност тепърва предстои да бъдат монтирани. Дори и в почти готовата зала 3.

Добрата новината е, че продължаващият ремонт няма да се отрази събитията в НДК. А и след това. Културната програма ще продължи и по време на председателството.

А надеждата е след края му и след завършения ремонт, НДК да започне нов живот и да се превърне във водещ конгресен център у нас, а и на Балканите.

Ремонтите тук продължават с пълна сила. От НДК са категорични, че ще приключат до 1 декември.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.