"Европейският съюз ще продължи с плановете си за реформи на Еврозоната", коментира Маргаритис Схинас

Европейският съюз ще продължи с плановете си за реформи на Еврозоната, въпреки провала на коалиционните преговори в Германия. Това заяви говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, цитирана от БГНЕС.

Идва ли краят на ерата "Меркел"?

„Европа няма да спре на пауза по време на този период. Ще продължим напред с нашите предложения, както беше съобщено по-рано, за нов проект на европейски паричен съюз, насрочени за 6 декември, навреме за срещата на върха на еврозоната“, посочи Схинас.

По думите на Схинас председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е разговарял в събота с германския канцлер Ангела Меркел и следи отблизо случващото се в Германия.

ЕК готви нова схема за разпределение на бежанци

Лидерите на 27-те държави членки на ЕС, без Великобритания, трябва да се срещнат в Брюксел на 15 декември, за да обсъдят плановете за реформи на единната валута. Срещата е част от по-обширните планове на съюза за бъдещето след Brexit.

Шулц: Европа е заплашена от втора мигрантска криза

Коментарът на Схинас идва, след като в края на миналата седмица стана ясно, че проучвателните преговори за коалиция в Германия завършиха без успех. Сега наред е германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, който трябва да направи опит да изведе страната от кризата, без да се стига до нови избори. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.