Вицепремиерът с остра реакция срещу премиера заради втория лифт на Банско

Вицепремиерът Валери Симеонов с остра реакция срещу премиера Бойко Борисов. По време на телевизионно интервю той обвини министър-председателя в саботаж на предложението му за промяна в концесионния договор за ски зона Банско.

СЪДБАТА НА ПИРИН: Протести „за” и „против” втори лифт в Банско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Намекна и че отложеното решение щяло да бъде ключово за бъдещето на правителството. Затова щял да мисли до 28 декември, когато има заседание на Министерския съвет. 

Нона Караджова към еколог: Вие сте против развитието на ски туризма

В интервюто Валери Симеонов заявя, че не иска да вижда премиера. От своя страна Бойко Борисов заяви, че уважава всичките си заместници, а коалицията била стабилна.

"Аз се отнасям с уважение към моите заместници, имам споразумение с тях и го спазвам. Не знам какво е казал Валери Симеонов, не мога да гледам всички негови участия по телевизиите", каза Борисов.

Три министерства застанаха зад втори кабинков лифт в Банско

"Не считам, че темата концесията трябва да се продължава преди да имаме план за Пирин. Дори президентът Радев се обърна от тази тема. За да няма никакви спекулации, съм казал на Нено Димов, ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз", заяви още премиерът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.