Посланикът на ЕС в страната заяви, че е изумена от "опасните тактики"

Депутатите от косовската партия "Самоопределение" днес отново използваха старата тактика с използването на сълзотворен газ, за да попречат на работата на парламента на страната, този път специално, за да предотвратят ратифицирането на Споразумението за демаркацията на косовско-черногорската граница, предава македонската медия "Сител", цитирана от "Фокус".

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Андрей Ковачев: В интерес на ЕС е да има напредък в Косово

Въпреки че парламентарната сигурност заяви, че са били предприети всички необходими мерки, сълзотворен газ отново бе пуснат в заседателната зала. Този път той бе хвърлен от депутатите Хехал Сечия и Фиторо Пацоли.

Косовският министър на инфраструктурата Пал Лекай от Алианса за бъдещето на Косово (АБК) заяви, че сълзотворният газ, който бе пуснат в залата при този случай е бил "много по-силен от този, който е хвърлял навремето", когато е бил опозиция.

Юнкер: Страните от Западните Балкани не отговарят на условията за членство в ЕС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Посланикът на ЕС в страната Наталия Апостолова заяви, че е изумена от "опасните тактики" на "Самоопределение". "Аз съм шокирана, че депутати от един парламент в Европа прилагат опасни тактики", заяви тя. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.