Междувременно, Тереза Мей би искала Великобритания да може да реагира бързо, ако се наложи да се включи във военните действия

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс обяви, че президентът Тръмп не е взел окончателно решение за евентуален удар в Сирия. Все още на масата пред него има няколко възможности.

Великобритания е готова да се присъедини към военни действия срещу Асад

Държавният глава няма времева рамка за възможните действия в Сирия. Белият дом също така обяви, че Русия е доказала, че е лош играч, но САЩ се надяват, че това ще се промени. Междувременно, в-к „Дейли Телеграф” обяви, че британските подводници са получили заповед да се придвижат на разстояние удобно за ракетен удар по Сирия. "Телеграф" цитира правителствени източници, които са казали, че Великобритания прави всичко необходимо, за да може да изстрелва крилати ракети "Томахоук" срещу Сирия, ако бъде взето решение за въздушен удар. 

Путин отправи предупреждение към Израел във връзка със Сирия

Премиерът Тереза Мей обаче, все още не е взела никакво решение дали Великобритания ще се присъедини към евентуални въздушни удари, но би искала да има възможност, ако това се случи, страната да може да реагира бързо, пише още „Телеграф”.

При евентуални удари: Какви биха били целите на САЩ в Сирия?

Говорителката на Белия дом подчерта, че ракетите, за които Тръмп е писал в Twitter са само една от опциите за действие в Сирия. 

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.