Продължава издирването на Радослав Колев

Почина мъжът, който простреля смъртоносно беглеца от затвора Владимир Пелов, научи NOVA. Марио Панчев беше настанен в „Пирогов” с тежки травми от престрелката. Той бил докаран в института за спешна помощ с две огнестрелни рани.

"Можем само да потвърдим, че пациентът, приет в „Пирогов” след стрелба в Ботевград, е починал тази сутрин, въпреки усилията на екипа да спаси живота му", потвърдиха от здравното заведение.

Момчето, в чийто дом са се крили Пелов и Колев: Цялото семейство се страхуваме

Междувременно издирването на втория избягал затворник - Радослав Колев, продължава. Полицията провежда поредна акция в Ботевград. Къщата, която е собственост на семейството на Владимир Пелов във вилната зона над града, е едно от местата, за които е имало сигнали, че двамата бегълци от затвора се укриват. Къщата е била проверявана и не е открито нищо.

В същото време са зачестили сигналите за присъствието на Радослав Колев в района. Затова и полицията провежда акции около Ботевград. Преглеждат се както вили, така и планинските райони. Пред NOVA обаче бащата на Радослав Колев заяви, че смята, че той е извън България. От службите са на мнение, че Колев няма ресурсите сам да напусне страната. Именно затова смятат, че е някъде в района около града.

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA бащата на избягалия от затвора Радослав Колев

Припомняме, че избягалият от затвора Владимир Пелов беше прострелян смъртоносно в Ботевград, след като самият той откри стрелба срещу криминално проявения Марио Панчев. Основните версии, по които полицията работи, са неуредени финансови отношения след престъпна дейност и заплаха Панчев да свидетелства срещу Пелов. Именно Панчев е бил ключовият свидетел по делото срещу избягалия затворник за убийството на двама души от Ботевград, разказа пред NOVA бивш съкилийник на Пелов от Централния софийски затвор.

 

МВР: Бяхме на крачка от залавянето на Пелов

Желание за мъст - това била причината Пелов да открие стрелба срещу Панчев. Мотивите за готвеното убийство потвърдиха и от МВР. За готвеното убийство на Панчев Пелов предупредил в писмото, което преди седмици изпрати до медиите. Никой обаче не е чел между редовете, твърди още приятелят му от затвора.

Бивш директор на НСБОП за убийството на Пелов: Полицията не си е свършила работата

Остана неизяснен въпросът как Марио Панчев се е сдобил с пистолет. Имал множество регистрации за грабежи и незаконно притежание на оръжие. Имал и присъди, но никога не е лежал в затвора. В Ботевград било обществена тайна, че е информатор на полицията. От МВР отрекоха Панчев да е работил за тях.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.