"Важно е да зачитаме традициите и посланията за доброта да ни сплотяват", каза държавният глава

Премиерът, президентът и председателят на Народното събрание поздравиха мюсюлманите в Бългалия за Курбан Байрам. 

„Поздравявам всички мюсюлмани, които отбелязват големия празник - Курбан Байрам. Бъдете здрави и щастливи, нека има мир и разбирателство в семействата Ви. Този ден ни учи на смирение и уважение, нека да запазим и продължим мъдростта, с която заедно да работим за взаимното ни успешно бъдеще", написа премиерът във Facebook.

 

СНИМКИ ОТ ПЪРВАТА МОЛИТВА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА В СОФИЯ ВИЖТЕ ТУК

„В свещените за мюсюлманите дни е важно зачитането на традициите и посланията за доброта, помирение и опрощение да сплотяват цялото ни общество“, заявява държавният глава в своя поздравителен адрес.

Той  призовава за утвърждаване на ценностите на взаимната толерантност и обединението на българските религиозни общности.

Мюсюлманите празнуват Курбан Байрам (ВИДЕО+СНИМКИ)

Държавният глава подчертава, че историята на българския народ еднозначно показва как единството и зачитането преодоляват всяко препятствие и каляват общата ни воля за напредък.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също поздрави българските мюсюлмани. В началото на извънредното заседание на парламента тя им пожела много здраве, мир и благоденствие.

"Нека заедно продължим да бъдем пример за толерантност, разбирателство и взаимно уважение в името на благополучието и просперитета на страната ни", каза Караянчева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.