Кампанията се провежда под надслов „Карай си спокойно”

Стартира поредната кампания срещу войната по пътя. Този път неправителствени организации се насочват към един от рисковите участници в движението - младите шофьори.

„Карай си спокойно“, организирана от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, ще продължи до средата на септември и е подкрепена от Министерството на регионалното развитие.

Тя включва разполагането на 12 билборда със забавни послания по магистрала „Тракия”.

Кампанията Тя е продължение на Световната кампания за пътна безопасност под егидата на Младежката организация към ООН за пътна безопасност.
 
Статистиката показва, че между 10 и 20% от инцидентите на пътя са предизвикани от млади шофьори, а само от началото на годината войната по пътищата е отнела 359 живота.

Според експерти в бранша младите водачи получават свидетелство за управление, без да са достатъчно добре обучени, а бунтарството и нетърпението са „коктейл” с опасни съставки на пътя.

Засега опитите в закона да има изискване младите шофьори да карат само с придружител удрят на камък. На думи остава и идеята да се увеличат часовете за кормуване. Според експертите обаче промени са нужни. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.