Патриотите се договорили помежду си в името на управлението

Коалиционните партньори ГЕРБ и "Обединени патриоти" се разбраха правителството да продължи да управлява за стабилност на държавата. Партньорите заседаваха четири часа в Министерския съвет. 

КОАЛИЦИОНЕН СЪВЕТ: Лидерите на управляващите партии на спешни консултации (ВИДЕО)

След срещата беше обявено, че Патриотите са се договорили помежду си в името на управлението и раздор няма да има. 

ВИЖТЕ СНИМКИ

"Кое е по-важното? Да остане управлението, за да не хвърляме страната в хаос, или да се разтурим и да не знаем какво следва?", попита лидерът на "Атака" Волен Сидеров. 

НФСБ остава в управляващата коалиция, но с условия (ВИДЕО)

"Ние решихме, че второто е по-вредно за страната и народа ни и цената, която сега ще се плати за това решение, ще я платим пак ние. Тоест - това, че ние продължаваме напред като коалиция, а не да се разтурваме. Надявам се да направим така, че да не позволяваме разтурването на управлението, което ще доведе до щети на страната и народа", допълни той. 

Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов

"Искаме да благодарим на колегите от "Обединени патриоти" за това, че днес имахме възможност заедно да изговорим много от темите, които провокираха различни въпроси в последните няколко дни. Само мога да кажа, че и към настоящия момент коалиционното споразумение се изпълнява", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

А на въпроса дали Сидеров остава начело на парламентарната група, отговори вицепремиерът Красимир Каракачанов: "Такъв въпрос не е обсъждан и той не е предмет на коалиционното споразумение с ГЕРБ. Мога да ви кажа, че ПГ на "Обединените патриоти" има своя председател на парламентарната група и той се казва Волен Сидеров". 

До разговорите се стигна, след като Валери Симеонов изрази несъгласие с оставките на тримата министри заради катастрофата край Своге и постави условия за оставането на партията му в коалицията. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.