Във Facebook Стефани Кирякова разказа за трудностите, които е преодоляла преди състезанието

Броени дни, след като ансамбълът ни по художествена гимнастика стъпи на световния връх, едно от момичетата разказа за трудностите, които е преодоляло в седмиците преди състезанието

В профила си във Facebook Стефани Кирякова сподели, че майка ѝ получила инсулт, вследствие на който загубила говора си и спряла да движи дясната си ръка.

След триумфа: Едно от златните ни момичета направи разтърсващо разкритие

В своето „Писмо до мама” Стефани пише, че много е искала да се върне в Бургас, за да бъде със семейството си. В крайна сметка обаче взела решението си в името на отбора. Дни по-късно Стефани вече е шампионка, а Краси Боев се срещна с нея в Бургас.

„Когато разбрах, че майка ми е получила инсулт, първото ми желание беше да отида при нея. Следващата ми мисъл беше, че това няма как да стане и дори да се върна, няма да променя нищо. Тя ще се разстрои още повече. Баща ми е до нея, а момичетата разчитат само на мен”, сподели Стефани Кирякова.

Баща ѝ казва, че е горд с дъщеря си от взетото решение и това, че е успяла да мине през това изпитание. Благодарен й е, че е посветила медала именно на майка си.

Какво още разказа Стефани Кирякова – гледайте във видеото.

Репортер: Краси Боев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес