Според ДПС идеята на предложението била да се създадат „наказателни отряди”

Политическа интрига в парламента. За втори пореден ден депутатите не успяха да съберат кворум. При повторното преброяване обаче кворум имаше. Осигуриха го депутатите на ДПС. Условието за това беше управляващите да изтеглят промените закона за местната власт. Той предвижда в общините да се създадат контролни органи, които да могат да изискват лични документи и да ограничават движението на граждани до пристигането на полицията, когато това се налага. От ДПС смятат, че такива органи могат да се ползват като „наказателни отряди”.

Заради липса на кворум: Заседанието на НС се провали (ВИДЕО)

За да не слагаме допълнително напрежение в пленарната зала, предлагам тази точка да отпадне от дневния ред, защото това ще ни върне към градивността в залата”, каза от парламентарната трибуна председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За да бъдат разсеяни съмненията, представители на Сдружението на общините и на вътрешното министерство ще обсъдят текстовете от закона с ДПС. Въпреки това, от ДПС заговориха за криза в управлението. 

"Да не го разглеждаме като танто за танто или някакъв вид сделка. Напротив - отлагането на тези законопроекти води до тяхното подобряване", коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.