Преди това левицата проведе срещи със съсловните организации

БСП с трети вот на недоверие срещу правителството. Ръководството на левицата внесе в деловодството на Народното събрание мотивите за вота на тема „Здравеопазване”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Преди да внесат подписите с искането, през изминалата седмица от левицата проведоха няколко срещи със съсловните организации от сектора, а в понеделник - и с представители на Българския лекарски съюз. Самостоятелно социалистите разполагат със 79 депутати, които не са достатъчни, за да свалят правителството.

Партиите в управлението няма да подкрепят вота. Все още не е ясно каква ще е позицията на ДПС по вота. Но дори и техните 25 депутати да подкрепят искането на БСП, вотът няма да мине.

Нинова: Внасяме вота след срещи с пациентски и лекарски организации

С този вот искаме оставката на ГЕРБ и „Обединени патриоти” за това, че не искат и не могат да се справят с катастрофалното състояние в сектор „Здравеопазване”. Ние си даваме сметка, че със 79 гласа няма как да падне кабинетът. Важното на този вот е да установи първо, че наистина състоянието е катастрофално; второ – че те не искат и не могат да се справят и трето – да се види, че има алтернатива”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"БСП доста дълго мислиха кой да им напише мотовите за вота, защото явно не намериха капацитет и експертен състав те сами да го направят. Ние не се вдълбяваме и никой не отрича, че има проблем. Но правителството на ГЕРБ и ОП цели подобряване на здравния достъп, на здравната система за българските граждани", заяви народният представител от ГЕРБ Александър Иванов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.