Полицията в момента провежда антитерористична операция

Министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер пристигна в Страсбург, където полицията в момента провежда антитерористична операция. Кастанер съобщи това в микроблога си в Туитър.

Френската полиция е обкръжила стрелеца от Страсбург (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Намирам се в Страсбург заедно с прокурора на Париж. Обсъждаме ситуацията със силите за безопасност", написа той. Междувременно кметът на Страсбург обяви сряда за ден на траур в града. Коледният базар няма да работи в сряда, отменени са и всички спектакли в театрите.

Стрелба с убити в Страсбург, евродепутатите бяха под ключ (ВИДЕО+СНИМКИ)

29-годишен мъж, който е родом от града, към 20:00 часа френско време откри стрелба в центъра на Страсбург край прочутия коледен базар. По последни данни загиналите са четирима, а 11 са ранени и някои от тях са в критично състояние. 

Полицията издирвала стрелеца от Страсбург за друго престъпление

По време на престрелката с полицията нападателят е бил прострелян, но е успял да избяга и акцията за залавянето му продължава в момента. Той е бил и в списък със заподозрени в тероризъм лица. Стрелецът е трябвало да бъде арестуван тази сутрин по подозрения в съпричастност към убийство. Полицаите обаче не са успели да го намерят в дома му. Във връзка с полицейската операция градският транспорт в града бе спрян преди полунощ, а жителите бяха призовани да не излизат от домовете си.

ВСИЧКО ЗА ТЕРОРА В СТРАСБУРГ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.