Мъжът откри стрелба в центъра на града

Авторът на кървавата атака в Страсбург тази нощ е похитил такси и е избягал с него от мястото на произшествието, съобщи радио Франс енфо. Водачът на таксито е в безопасност, той твърди, че престъпникът е ранен.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Кметът на Страсбург Ролан Рис потвърди, че загиналите вече са четирима, а 11 са ранени и някои от тях са в критично състояние, предаде БГНЕС.

Стрелба с убити в Страсбург, евродепутатите бяха под ключ (ВИДЕО+СНИМКИ)

29-годишният мъж, който е от Страсбург, към 20:00 часа френско време откри стрелба в центъра на града край прочутия коледен базар. По време на престрелката с полицията нападателят е бил прострелян, но е успял да избяга и акцията за залавянето му продължава в момента.

Полицията издирвала стрелеца от Страсбург за друго престъпление

Той е бил и в списък със заподозрени в тероризъм лица. Стрелецът е трябвало да бъде арестуван тази сутрин по подозрения в съпричастност към убийство. Полицаите обаче не са успели да го намерят в дома му, а при обиска в жилището са открити гранати. Във връзка с полицейската операция градският транспорт в града бе спрян преди полунощ, а жителите бяха призовани да не излизат от домовете си. Няколко човека са били арестувани тази нощ по време на операцията, но 29-годишният Шериф Ш. не е сред тях. Френските власти разглеждат инцидента като терористичен акт. 

ВСИЧКО ЗА ТЕРОРА В СТРАСБУРГ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.