Сега изрисуваният гараж струва цяло състояние

Гаражът в Уелс, върху чиито стени Банкси изрисува своята последна артистична творба, сега струва цяло състояние. Около гаража вече са издигнати метални ограждения, които трябва да предпазят графита от посегателства и да държат тълпите на разстояние.

Анонимният художник Банкси с нова изява

Стенописът с графити се появи през нощта на стена на гараж в Порт Толбът, Южен Уелс и оттогава е под денонощна охрана от местни доброволци.

Повече от 4000 души се очаква да се стекат в предградието на града този уикенд, за да видят произведението, нарисувано от Банкси само на хвърлей разстояние от магистралата М4.

Холивудската звезда Майкъл Шийн е платила хиляди паунда, за защита на най-новия стенопис на Банкси, който е нарисуван в родния град на актьора. 49-годишният Шийн заяви, че ще помогне за покриване на разходите по охраната и законовите мерки за защита на творбата.

Потенциално Люис, собственик на гаража, може да се окаже притежател на произведение на изкуството, което да бъде оценено за милиони паунда.

Снимка: BBC

55-годишният стоманолеяр казва, че откакто е разбрал за графитите върху гаража му, е спал едва три часа. „Много съм доволен. Мисля, че това е изключително произведение на изкуството. Това е добре е за града, а аз просто искам да го защитя, то е тук за всички“, сподели той.

Картината върху двете стени на гаража изобразява дете, което играе с шейна, но не сред падащи снежинки, а сред пепел и дим.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . . . Season’s greetings . . .

A post shared by Banksy (@banksy) on

Органите на реда, контролират трафика, тъй като внезапно се увеличи броя на паркираните коли по улицата. Местните жители виждат политическо послание в графита. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.