Незаконните катуни трябва да бъдат премахнати, каза евродепутатът

Държавната администрация не желае да се справи с проблема с гетата. Това каза заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в ефира на „Събуди се”.

Военни протестират във Войводиново (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Незаконните катуни трябва да бъдат премахнати. Трябва да бъдат съборени и отнети тези огромни имения на бароните. Трябва да бъде разрушено гетото. Има липса на справедливост в обществото, има малки наказания, има гетоизация и това трябва да бъде прекратено, защото чупи самата основа на българското общество”, каза той.

Каракачанов: Всяка община да събаря незаконните постройки на своя територия

Джамбазки заяви, че от ВМРО са събрали необходимата документация за десетки къщи и палати на барони. „Отиваме при бароните. За десетки къщи и палати на барони  съм извършил всичко, което е необходимо като административна дейност – питал съм НАП, Прокуратура, ДНСК, Агенция по приходите, но отговорите са безумни, те са измиване на ръцете. Сега вече ги имаме всичките и започваме да ги показваме”, заяви той.

Според него премахването на незаконните постройки във Войводиново трябва да бъде повод да се продължи решаването на проблема по този начин. „За да не каже някой, че това е отмъщение, сега трябва да се отиде при бароните и трябва тяхното имущество да бъде отнето.”, подчерта Джамбазки.

След протеста в Брюксел: Каква е реакцията на българските превозвачи?

Евродепутатът коментира и протеста на българските превозвачи и техните колеги от Литва, Полша и Унгария в Брюксел против т.нар. Пакет „Макрон”. Според Джамбазки  не е постигнат успех: „Да кажем, че отложихме лошо решение, но това е, което можехме да направим в този момент. Истината е, че българските правителства са проспивали този въпрос, поради комплекса да слушаш „Големия брат” по червения телефон. Навремето слушаха Съветския съюз, сега слушат Брюксел. Политическата логика и честност изисква пакетът да бъде изтеглен и преосмислен в новия състав на следващия Европейски парламент”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.