Руснакът спечели финала срещу Мартон Фучович

Третият в основната схема Даниил Медведев спечели четвъртото издание на тенис турнира Sofia Open. На финала руснакът победи с 2:0 сета Мартон Фучович от Унгария с 6-4, 6-3. Срещата продължи 81 минути.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ И НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Това е четвърта титла в кариерата на Медведев и първа за сезона. По-рано през годината той игра и на финала в Бризбейн (Австралия), където загуби от Кей Нишикори.

По пътя към трофея в София руснакът загуби само един сет – в първия си мач срещу холандеца Робин Хаазе.

Новият шампион на София Оупън Данийл Медведев отчете отличната си игра в днешния ден и смята, че победата му е абсолютно заслужена. Ето какво каза той на официалната пресконференция:

"Щастлив съм, дойдох именно за титлата. Изпълних задачата си и съм много доволен. Страхотно е, че ще посрещна утрешния си рожден ден с трофей, въпреки че нямам почивка и летя за турнира в Ротердам. Една от основните причини за моята победа е концентрацията ми през целия мач. Невинаги в тениса печели по-добрият, но днес беше именно така. Аз спечелих повече точки на негов сервис и като цяло изиграх отличен двубой. Първият сет той ме притисна и гледах да не показвам, че съм притеснен, но издържах и след това го пречупих. Турнирът е страхотен, всичко е перфектно. Дори не мога да назова кое точно е по-добро от друго, защото всичко е идеално", заяви Медведев. 

Триумфът осигури на Медведев 250 точки за ранглистата, където той ще остане на 16-ото място. Освен това, той ще получи чек за малко над 90 000 евро.

Финалистът Фучович приключи надпреварата със 150 точки и близо 50 000 евро.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.