Георги Дерменджиев все още няма подписан договор с клуба

Новият старши треньор на "Левски" е Георги Дерменджиев. Той обаче все още няма подписан договор с клуба, съобщи Gong.Bg

"Още не, надявам се до няколко дни да стане факт. За себе си нямам опасения. В мен няма напрежение, аз съм спокоен. Мисля, че нещата вървят в благоприятна посока. Подготвяме отбора и очакваме първия мач. Бавят се нещата, защото всичко трябва да бъде изпипано", заяви Георги Дерменджиев по повод своя контракт.

На брифинг бяха представени и новите попълнения в клуба - Валери Божинов, Мартин Райнов и  Живко Миланов. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Не е ясно каква е точно причината за забавянето на договора, но най-вероятно е свързана с промяната по върховете. Очаква се клубът да смени собственика си. Спас Русев обяви, че това най-вероятно ще бъде Васил Божков.

"Левски" официално подписа с Живко Миланов (ВИДЕО)

Трите нови попълнения на "Левски" също бяха представени. До този момент клубът привлече само българския играчи, в унисон с обещанието на новия изпълнителен директор Павел Колев, че тимът ще залага на родното. Живко Миланов, Мартин Райнов и Валери Божинов подписаха с тима в рамките на изминалите 10 дни, след като стана ясно, че ще се смени и мажоритарният собственик на "Левски".

Валери Божинов ще играе със своята запазена марка – екипа с номер 86. Живко Миланов позира с фланелка с номер 20, а бившият капитан на Берое с екипа с номер 70. И тримата имат договори с клуба за срок от година и половина.

Запитан, дали има яснота кога ще бъдат изплатени заплатите на футболистите и кога официално ще се смени собственикът, Георги Дерменджиев отговори: „Това не е в моите правомощия, но съм убеден, че ще се случи всичко това. Аз съм сигурен, че ще се случи до няколко дни.”

Спас Русев: Повече от 2 години убеждавам Божков за „Левски”

Относно евентуално назначаване на нов спортен директор, Дерменджиев коментира: „Тази тема се обсъжда. В един клуб, когато идва нов собственик и трябва да се организира този клуб, вие знаете, че има определени длъжности, които са задължителни. Но това ще стане малко по-постепенно, защото хората, които ще дойдат, ще трябва да бъдат на нивото, на което ние искаме.”

"Левски" подновява шампионата в Първа лига с двубой срещу "Локомотив Пловдив". Срещата на "Герена" е в неделя (17 февруаруи) от 17.30 часа. Мачът, както и останалите от 21-ия кръг, ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.

Преди официално представяне "Левски" проведе занимание. Живко Миланов напусна тренировката по-рано, но болката, която е изпитал не е сериозна.

Информация: Gong.Bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.