От НФСБ също искат тя да не участва в решаването и пренареждането на листите, заяви Цветанов

„Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус в политическия живот. Това беше желанието и на НФСБ, които също искат преференциите да не участват в решаването и пренареждането на листите”. Това заяви в предаването „Събуди се” Цветан Цветанов.

Депутатите решиха: Над 100 000 гласа за преференциален вот

„НФСБ е част от Обединени патриоти, парламентарната им тежест е равна на тази на ВМРО. В политиката не винаги можеш да поставяш ултиматум”, коментира още Цветанов.

„Да, има теми, по които намираме политически консенсус с ДПС и пресечни точки. ДПС поставиха 4 теми, в някои от тях се препокриха и с част от Обединени патриоти. Не сме ограничили възможността на българските граждани да упражнят конституционното си право да гласуват”, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

Парламентът одобри окончателно новите изборни правила (ОБОБЩЕНИЕ)

„Ние винаги сме били за намаляване на прага на преференцията, но в миналия парламент остана на 7%”.

По думите му другото условие е било машинното гласуване.

„Обединените патриоти направиха консенсус, за да остане в този вариант, който предлагат ДПС”, обясни още Цветанов.

Британски следователи потвърдиха за трети заподозрян за отравянето на Скрипал

Цветанов коментира и случая „Скрипал” , както и третият заподозрян, че е свързан със случая.

 „В момента, когато беше обявено, че Федотов има отношение към случая „Скрипал“, установява се, че той е посещавал страната ни три пъти, българските служби заедно с британските през цялото време работят заедно”, заяви Цветанов.

 „Действията, които са предприети, председателят на ДАНС и главният прокурор и сегашният министър на вътрешните работи, извършени са много сериозни процесуално-следствени действия, които дават възможност да имаме достатъчно материали, върху които да могат да продължат съответните анализи”, добави той.  

„Русия с това присъствие на Федотов три пъти и с още други, които са засечени, Русия използва страната ни с по-либералната ни политика към тях”, заяви Цветанов.   „Хибридната атака към България не е спирала от средата на 2015 година“, посочи той.   „В създаването на фалшивите новини участва много активно  БСП, а понякога и президентът“, добави заместник-председателят на ГЕРБ.  

Подробности гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.