Според лидера на левицата нов дебат със същите аргументи няма да доведе до резултат

Вече обявихме нашето решение - няма да влизаме в парламента при обсъждането на ветото. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

В началото на седмицата президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание промените в Изборния кодекс. Тогава той призова опозицията да се завърне в парламента при повторното разглеждане на промените в Изборния кодекс. Същия ден Крум Зарков от БСП заяви, че разбират призива на президента да се върнат в пленарна зала, но БСП приела това нелеко решение на Национален съвет с ясни условия. „Условията към момента не са изпълнени – за отмяна на всички тези проблеми, които са залегнали във ветото“, каза тогава Зарков.

Ще останат ли без пари депутатите, които бойкотират парламента?

„Самите управляващи обявиха предварително дори, без да са прочели мотивите, че ще го отхвърлят. Така, че нов дебат, със същите аргументи, които излагахме в продължение на 26 часа и не бяха чути, очевидно няма да доведе до резултат при предварителното заявеното намерение на ГЕРБ да отхвърлят ветото и да не приемат бележките, мотивите на президента Радев”, заяви Нинова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.