Снимка: Pixabay
Това става с решение на Федерацията на собствениците на ресторанти и сладкарници
В турските ресторанти вече няма да има солници по масите.
Консумацията на сол води до алергии
Това съобщи Айкут Йенидже, председател на Федерацията на собствениците на ресторанти и сладкарници. Мярката била одобрена, след като федерацията подписа протокол с Министерство на здравеопазването за намаляване използването на сол и захар, съобщи БГНЕС.
Учени откриха пластмаса в солта
Йенидже заявил, че след подписването на документа е започнало обучение на майсторите готвачи, за да бъде намалено използването на сол и захар.Според Световната здравна организация човек трябва да консумира дневно най-много по една чаена лъжичка сол. В южната ни съседка тази норма е надвишена два пъти.
Злоупотребата със сол удвоява риска от сърдечна недостатъчност
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.