Ваньо Костин е разследван за продажби на общински земи

Пореден кмет на прицел. Задържани са кметът на община Чупрене Ваньо Костин и съпругата му. Във вторник сутрин Специализираната прокуратура, Комисията за противодействие на корупцията и жандармерията влязоха в общината.

 

 

 

 

Срещу Костин се води разследване заради това, че е продавал общински земи в района на връх Миджур на свои близки - баща, майка, брат и съпруга. Въпросните земи попадат в териториятана на ски комплекс "Миджур, чието изграждане предстои. Костин отказа да коментира обвиненията и заяви, че ще направи това в сряда.

"Разследването се провежда от няколко месеца. Извършиха се множество претърсвания на адреси в Община Чупрене, в Монтана и в самата общинска администрация. Събрани са множество доказателства", каза Ангел Кънев, прокурор от Специализирана прокуратура.

Във вторник повече от седем часа органите проверяваха компютри и документи в общината. Разпитани бяха и нейни служители. Работата на цялата общинска администрация бе блокирана през целия ден.

В сряда ще стане ясно дали мярката на кмета и съпругата му ще бъде удължена и какви обвинения ще им бъдат повдигнати. 

"Аз дойдох за документи тук, но ме спряха. Обясниха ми, че има проблем. Чакам вече два часа”, каза Петър Петров.

От Специализираната прокуратура събират доказателства и по-късно ще стане ясно на кого и какви обвинения ще бъдат повдигнати.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.