Момичетата ще се борят за медали на Световната купа в София този уикенд

Старши треньорът на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира, че българската публика е уникална и със сигурност ще бъде стимул за грациите по време на Световната купа в София. Надпреварата ще се проведе от 12 до 14 април в столичната зала „Арена Армеец“.

„Календарът е натоварен, но момичетата са подготвени. Работят и години наред са в такъв ритъм, за тях това е нормално“, каза Димитрова.

Мария Гигова: Целта е грациите ни да са по-добри и по-добри

Припомняме, че в края на миналата седмица по време на първата за сезона Световна купа в Пезаро (Италия) Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечелиха сребро в многобоя и злато на обръчи и бухалки.

Златен медал за ансамбъла на България на Световната купа в Пезаро

„Изключително важни са отношенията. Напасването на характерите е едно от най-важните неща. Почти по 12 часа момичетата са заедно, дори в почивните дни се търсят като компания”, каза още треньорката. И добави, че от представянето на една гимнастичка зависят резултатите на целия отбор, но и според нея в основата добрите резултати стои подкрепата на публиката.

Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално – Бранимира Маркова, пък сподели, че в тима всички се надяват да зарадват феновете с много медали по време на Световната купа в София. На индивидуалния турнир страната ни ще бъде представена от капитана Навяна Владинова и Катрин Тасева.

Целия разговор гледайте във видеото.

За тези, които нямат възможност да гледат турнира на живо, каналите на Нова Броудкастинг Груп ще излъчат всички изпълнения. Цялото състезание ще бъде излъчено по NOVA SPORT, a части от него - по NOVA. Подробна програма на турнира и часовете на излъчването му в ефира на  NOVA и NOVA SPORT може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.