Три сребърни медала за Катрин Тасева и медал за Ансамбъла

Нови четири медала на Световната купа в София. На финалите Ансамбълът спечели сребро на обръчи и бухалки, докато Катрин Тасева завоюва три сребърни отличия. Така равносметката за Тасева от домашната Световна купа е 4 медала – бронз от многобоя, и три сребърни отличия на топка, бухалки и лента. Малко не достигна на Невяна Владинова също да си тръгне с медал. 

СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

„След вчерашния ден този медал малко ме успокои, даде ми повече увереност и да успея да си повярвам малко, че наистина съчетанията ни са много добре изработени.  Има още какво да се желае. Аз мисля, че имам три сребърни медала, а не четири златни. Мисля, че когато са четири златни - това е максимумът. Има още много работа, но най-важните състезания тепърва предстоят и мисля, че ще сме добре подготвени за тогава”, каза Тасева.

Катрин Тасева с трети сребърен медал от финалите в "Арена Армеец"

Сребърен медал за ансамбъла във финала на обръчи и бухалки

СНИМКИ ОТ СЪЧЕТАНИЯТА НА ТАСЕВА НА БУХАЛКИ И ЛЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Ансамбълът остана шести във финала на пет топки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Катрин Тасева с два сребърни медала от финалите на Световната купа

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Моята равносметка  е следната – шест медала, много щастливи хора, една прекрасна обстановка, много суперлативи за България, за организацията, за българската гимнастика, за силата на Националния отбор.  Равносметката ми е, че приключи една изключително успешна Световна купа във всяко едно отношение. Героят на това състезание е Катрин Тасева, която единствено от всички, взели участие, изигра 8 съчетания без груба грешка. Това е едно невероятно постижение”, каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика  Илиана Раева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.