Мъжът е удушен преди 20 дни показва аутопсията

Разследване за умишлено убийство води смолянската полиция, след като в понеделник в гората край Турян бе открит труп на мъж. Той все още е неидентифициран, аутопсията показа, че е удушен, съобщава БГНЕС.

На зловещата находка попадат гъбари в местността Пещерско бърце, близо до разклона за селата Пещера и Турян. В гората е открит труп на мъж на около 40 години.

При първоначалния оглед не са установени следи от насилие. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза и при аутопсията е установена насилствена смърт. Предполага се, че тя е настъпила преди 15-20 дни.

"Назначена е по делото тройна съдебно-медицинска експертиза. При извършената аутопсия вещите лица установяват причината за смъртта. Това, което те са открили е счупване на подезичната кост и причината за смъртта е асфикция или задушаване. Вещите лица потвърждават, че се касае за насилствена смърт, в резултат на стискане, притискане на шията. Снети са пръстови отпечатъци, тъй като не е възможно лицево разпознаване", заяви наблюдаващият прокурор Недко Симов.

Към момента са извършени редица процесуални действия по разследването, разпитани са свидетели, продължават и към момента разпити на други свидетели. Извършено е претърсване и изземване в помещение в град Смолян, предстои извършването на такива в други населени места.

"Работим по всички възможни версии, тъй като не сме събрали достатъчно доказателства, за да отхвърлим някоя от тях, работим по версията и за един извършител, и за повече от един извършители", каза още наблюдаващият прокурор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.