Това, което ни ръководи е фактът, че целият регион трябва да може да се развива, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел

Държавите от Западните Балкани трябва да работят за уреждане на спора между Сърбия и Косово. За това говориха в Берлин френският президент Макрон, германският канцлер Меркел и лидерите на двете съседни балкански страни.

Участваха Албания, Северна Македония, Босна и Черна гора. Но сръбският президент Вучич се възмути, че на срещата не са поканени България, Румъния и Унгария. 

Меркел подчерта заслугите на България и Борисов за стабилността на Балканите

„Това, което ни ръководи е фактът, че целият регион трябва да може да се развива. Не трябва да има споразумения, които ще бъдат товар за други държави и затова се срещаме в този формат. Неформален, който няма да замени преговорите за присъединяване”, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел.

„Важността е, както току що Ангела Меркел подчерта, не разширяването и политиката на разширяване на Европейския съюз, а политиката на стабилност, която искаме да съществува в региона”, коментира президентът на франция Еманюел Макрон.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.