"Левски" играха с човек по-малко през второто полувреме, "Лудогорец" останаха с 9 души

1:1 завърши голямото дерби на 34-ия кръг на Първа лига, което противопостави отборите на "Лудогорец" и "Левски". След началото на второто полувреме резултатът стана 1:0 след дузпа в полза на "Лудогорец" в 50-та минута, вкарана от Моци. Козмин Моци стреля в десния ъгъл, топката се удари в гредата и влезе във вратата. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Деян Иванов след удар на Кешеру. 72-та минута обаче капитанът на "Левски" Живко Миланов изпълни пряк свободен удар и не остави шансове на Пламен Илиев да реагира. Така резултатът стана 1:1. Червен картон за Деян Иванов от "Левски". Втори жълт картон и за Григоре от "Лудогорец". Така двата отбора останаха с 10 по души на терена. Пет минути преди края на редовното време - жълт картон за Нганиони и "Лудогорец" остана с 9 души.

Мачът се игра на "Лудогорец Арена" в Разград . Ето как премина мача:

Първи удар към една от двете врати имаше още е петата минута след началото на мача. Давиде Мариани центрира от пряк свободен удар, но топката беше твърде фалцова и прехвърли всичките му съотборници и стана безпроблемна за Пламен Илиев, съобщава Gong.bg

Груба игра имаше в третата минута на срещата, когато Яцек Горалски удари в тялото на Мартин Райнов. Полякът влезе с коляно в гърдите на халфа и трябваше да влязат медиците. 

В 12-тата минута беше показан и първият жълт картон. Драгош Григоре получава първия жълт картон в мача, защото грубо подсече Нуно Рейш и спря контраатака за "Левски". Две минути по-късно съдията вдигна жълт картон и за Мартин Райнов от "Левски" заради натрупани нарушения. 

Първи удар към вратата на "Левски" в мача беше отбелязан в 16-тата минута. Отправи го Адриан Попа от пряк свободен удар, но стреля неточно и прати топката високо над вратата в трибуните.

Опасно центриране към Джоди Лукоки в наказателното поле на "Левски" в 19-тата минута, той падна след съприкосновение с Луи Нганиони, но реферът Николай Йорданов прецени, че няма основания да даде дузпа. 

В 20-тата минута се разигра страхотна ситуация за "Левски". Давиде Мариани се освободи великолепно от съперник и с филигранен пас потърси на скорост Валери Божинов. Нападателят обаче не успя да достигне топката, а ако го беше сторил, малки бяха вероятностите да не вкара. 

Минута по-късно пореден удар на "Лудогорец" към вратата, отправи го този път Антон Недялков. 

Жълт картон получи и Валери Божинов за задържане на Антон Недялков в половината на Лудогорец.

Козмин Моци посече Паулиньо пред тъчлинията в 26-тата минута, реферът Николай Йорданов прецени, че няма основание да декорира в жълто румънеца. 

Хубав пробив в 31-та минута на Джоди Лукоки почти до аутлинията, но центрирането му излезе в аут и не затрудни Ники Михайлов. 

Четири минути по-късно Абел Анисе получи жълт картон за нарушението си срещу Илия Юруков, както и за бурната си реакция срещу рефера за решението му. 

Давиде Мариани центрира от прекия свободен удар и намери непокрит зад защитата Нуно Рейш, но топката лети над вратата и не успя да бележи гол в 36-тата минута от началото на двубоя.

Към края на първото полувреме Антон Недялков получи травма при изчистване на топката и се хвана за областта зад коляното. 

Минута преди края на първата част от двубоя се появи и първият точен удар в мача. Отправи го Адриан Попа от пряк свободен удар, но топката беше твърде слаба, за да затрудни Николай Михайлов. 

Първото полувреме беше продължено с две минути. Тогава се появи и най-чистата ситуация в мача - Валери Божинов намери Станислав Иванов на стрелкова позиция във вратарското поле, но младокът стреля над вратата. 

В 63-тата минута стана и първата смяна в мача за "Лудогорец". Адриан Попа беше сменен от Станислав Манолев.

До 85-тата минута се осъществиха още две смени в двата отбора. Абел Анисе задържа за фланелката Станислав Иванов и получи втори жълт картон, като остави тима си с деветима на терена. 

Продължението на второто полувреме от мача беше 3 минути.

Този мач бе с огромен заряд и залог и за двата отбора. Домакините са на крачка от титлата, но колкото са близо, толкова са и далеч от нея. Гостите пък се надяват да се преборят с ЦСКА за второто място и да избегнат баража за Европа. 

Домусчиев: Младите имат място в отбора, всичко зависи от качествата им

Ето и съставите, с които двата отбора излязоха на терена: 

"Лудогорец": Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Драгош Григоре, Козмин Моци, Абел Анисе, Яцек Горалски, Серкан Юсеин, Адриан Попа, Джоди Лукоки, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Ренан, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Станислав Манолев, Доминик Янков, Якуб Швиерчок, Рафаел Форстър;

"Левски": Николай Михайлов, Луи Нганиони, Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Иванов, Валери Божинов;

Резерви: Николай Кръстев, Иван Горанов, Еркебулан Сейдахмет, Седрик Унтонджи, Милош Цветкович, Станислав Костов, Мартин Д. Петков. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.