Отборът от Разград победи с 2:0 пловдивчани

"Лудогорец" победи "Ботев" (Пловдив) с 2:0 с попадения на Кешеру и Швиерчок през първата част, а Моци пропусна дузпа в 29-ата минута, съобщава Gong.bg.

С успеха си в Пловдив, "Лудогорец" се доближи до рекордната осма поредна титла в Първа лига. Всичко в спора с ЦСКА, който в същото време победи "Левски" с 2:0, ще се реши в последния кръг.

В 30-ата минута на двубоя Козмин Моци пропусна дузпа, която беше спасена с вещина от Кайзер. Нарушение на Димитров в наказателното поле на Ботев срещу Димо Бакалов накара съдията Ивайло Стоянов да отсъди дузпа. В 35-ата минута Клаудиу Кешеру откри резултата, след като получи отличен пас от Швиечрок и матира Кайзер, за да изведе шампионите напред в резултата. Десет минути след първия гол на "Лудогорец", дойде и втори гол във вратата на Кайзер.

Отлично двойно подаване между Недялков и Димо Бакалов доведе до центриране в наказателното поле на Ботев, а от няколко метра Швиечрок матира вратаря, за да направи резултата 2:0.

Снимка: ludogorets.com

8 минути след подновяването на второто полувреме Тодор Неделев се удари в кабинката на санитарите след неволен сблъсък с Манолев.

В 54-та жълт картон за Манолев след нарушението срещу Неделев.

Шест минути по-късно пряк свободен удар за Ботев. Неделев е зад топката, топката прелетя над напречната греда.

Снимка: ludogorets.com

В 63-та жълт картон за Вутов за нарушение срещу Моци. Две минути по-късно отличен удар на Швиерчок към вратата на Ботев, Кайзер се справи и изби в корнер.

В 68-та "канарчетата" получиха правото да изпълнят корнер. След центрирането, атаката на "Ботев" не сполучи.

До края на двубоя "Лудогорец" запази аванса си и спечели, а след този успех шампионите запазват първото си място с актив от 76 точки, а "Ботев" (Пловдив) е 6-ти с 50. ЦСКА е втори с 75. 

"Ботев" Пловдив - "Лудогорец"

35' Клаудиу Кешеру

45' Якуб Швиерчок

Съставите на двата отбора:

"Ботев" Пловдив: Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Марин, Апостолов, Шопов, Балтанов, Тонев, Неделев, Вутов

"Лудогорец": Илиев, Недялков, Сисиньо, Моци, Терзиев, Бакалов, Манолев, Дяков, Кешеру, Горалски, Швиерчок

Съдия: Ивайло Стоянов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.