"Лудогорец" грабна титлата след убедителна победа срещу „Черно море” в последния кръг от първенството

„Лудогорец” стана шампион на България. „Орлите” са №1 у нас за осма поредна година. Така отборът се изкачва на трето място във вечната ранглиста на шампионите в българския футбол, изпреварвайки „Славия”. Освен всичко друго, „Лудогорец” е само на една титла от рекорда на ЦСКА от девет поредни титли.

„Има спадане на напрежението, тъй като до последно то беше не малко за това дали отборът ще изиграе добре последните си мачове. Радвам се и аз и всички останали от треньорския щаб, че си свършихме работата добре и спечелихме шампионската титла, която е осма подред”, каза за „Събуди се” помощник треньорът на „Лудогорец” Антони Здравков.

ШАМПИОН ЗА ОСМИ ПЪТ: „Лудогорец” отново на върха в Първа лига (ВИДЕО)

Запитан дали това е била най-трудната и най-изстраданата тила за „Лудогорец”, Здравков отговори: „Аз смятам, че и други титли в самото начало – и първите титли, и тази, са спечелени в последния кръг, не бих казал изстрадана, просто ние допуснахме грещки, но въпреки всичко "Лудогорец" беше най-добрият в първенството".

“Винаги, когато съм работил в отбора, думата старши треньор, помощник треньор са излишни. Важното е треньорът да си върши работата и когато всички си свършат работата има резултати”, каза още Здравков.

„В определени мачове допуснахме много равни резултати и това доведе до по-малката разлика в точките. И миналата година, и тази година целите остават едни и същи. Надявам се новите попълнения да вдигнат нивото, да имаме свежест, да са добри и класни футболисти, защото се видя, че и в Европа леко изоставаме”, посочи Анони Здравков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.