Нападателят на "сините" вкара единствения гол в срещата

"Левски" победи "Етър" с 1:0 във финалния бараж за място в Лига Европа, който се игра на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата, предаде БГНЕС. Единственият гол в срещата отбеляза резервата Валери Божинов в 72-ата минута.

В 26-ата минута Паулиньо отправи първия точен удар към една от двете врати в мача, но той не затрудни никак стража на гостите Христо Иванов. Две минути по-късно Паулиньо стреля отново, но Иванов пак бе на точното място и улови топката. Това бе и най-интересното на терена през първите 45 минути.

Снимка: БГНЕС

След почивката в състава на "Левски" се появи Седрик Унтонджи на мястото на Деян Иванов, а в отбора на "Етър" Иван Иванов замени Милчо Ангелов.

В 64-ата минута Станислав Костов опита да стреля от малък ъгъл, но отново Иванов не бе затруднен. В 71-ата на игрището се появи Валери Божинов и секунди след това нападателят се разписа, след като засече с глава центриране на Живко Миланов. Две минути по-късно Паулиньо можеше да удвои преднината на столичани, но ударът му не намери очертанията на вратата.

"Левски" със загуба от "Берое" (ВИДЕО)

Опитите на "Етър" да стигне до изравнителен гол в заключителните минути не дадоха резултат и така "Левски" се пребори за последната трета квота за България за втория по сила европейски турнир.

Това бе трети успешен опит за „сините“ за достигане до евротурнирите чрез баражи – през 2017 г. отстраниха "Верея" след дузпи, а миналият сезон сразиха "Черно Море" с 4:1. Мачът бе последен и за двамата наставници на отборите – Георги Тодоров и Красимир Балъков.

Снимка: БГНЕС

Другите ни участници в турнира Лига Европа са втория в класирането ЦСКА и носителят на Купата на България "Локомотив Пловдив". Мачовете от първия квалификационен кръг ще се играят на 11 и 18 юли.

"Левски" - "Етър" 1:0
1:0 Божинов (72)

"Левски": Николай Михайлов, Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Илия Юруков, Станислав Иванов, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов

"Етър": Христо Иванов, Здравко Илиев, Пламен Гълъбов, Венцислав Василев, Яни Пехливанов, Крум Стоянов, Румен Руменов, Георги Сърмов, Даниел Младенов, Велко Батрович, Милчо Ангелов

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Волен Чинков
Начало: 20:00 часа

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.