Главният прокурор е внесъл искането до ВКС

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска възобновяване на делото "Чората".

Според него присъдата е произнесена при нарушения на закона и процесуалните правила, а наложените наказания са явно несправедливи. Обвинител номер едно е направил и искане, осъдените полицаи да излязат на свобода до съдебното заседание, на което ще се реши, дали процесът ще тръгне отново. Ангел Димитров- Чората почина при полицейска акция през 2005-та година. Петимата полицаи, участвали при задържането му бяха признати за виновни 8 години след оправдателна присъда от вкс и възобновяване на делото именно от цацаров. в момента и 5-мата са в затвора. След искането на Цацаров, наш екип успя да разговаря със съпругите на полицаите, както и с бащата на Ангел Димитров - Чората.

Полицаи събират средства за семействата на осъдените по случая „Чората”

„Не е малка победа, това е голяма победа за нас. Един човек като г-н Цацаров и неговия екип. Да видят, че има пропуски, че има основания за връщане на делото, че има доста неща, по които да се работи, за да излезе тази справедливост. Това за нас е много голяма победа, много голяма”, сподели Веселина Чобанова,  съпруга на Георги Калинков.

ВКС обяви присъдите на обвинените за смъртта на Чората

„Учуден съм как може един главен прокурор на Република България да се връзва на техните приказки, това са 15 години. Те трябва да си излежат убийството, което са направили. За нас те са убийци”, коментира Райчо Димитров, баща на Чората.

От Германия се прибра петият полицай, осъден за смъртта на Чората (СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.