Тя се намира в свилендградското село Мезек

Проверките за къщите за гости застигнаха и Милко Калайджиев. Инспектори влязоха в къщата на фолк певеца в свилендградското село Мезек.

Тя е построена преди четири години. "Гостите на Калайджиевата къща идват не само, за да се снимат с мен, но и заради язовира, който стопанисвам от 10 години. Там си хващат риба без никакви такси", каза фолк певецът в ефира на "Здравей, България".

Той обясни, че има книга, в която си записва гостите, посетили къщата му. Според него тази книга се проверява непрекъснато от полицията. "Не може да се стане богаташ от тази работа. Къщата се наема като цяла къща, но и като отделни стаи", каза Калайджиев. 

Милко Калайджиев - за шоуто, което продължава

„През 2009 г. взех земя под аренда на концесия. Имам и земи около Мезек. Моя приятелка ме посъветва да кандидатствам по тази програма за къща за гости. Реших да опитам и то взе, че се получи. Първият път не бях одобрен, но стана от втория. Започна се с голям заем. Много ходене по мъките”, каза фолк певецът, уточнявайки, че строителството на къщата е започнало през март и е приключило през септември.

"Финансирането по програмата е 304 000 лв, имам и 120 000 лв. лично участие", каза Милко Калайджиев.

Според него къщата му в село Мезек функционира като такава от деня, в който е създадена. "Обявена е във всички възможни сайтове за туризъм и настаняване", уверява певецът.

Той уточни, че си има къща в Свиленград и няма намерение да живее в къщата за гости.

"Два пъти са ме проверявали досега. В началото ме проверяваха буквално през сито. Вчерашната проверка беше по документи. Питаха ме има ли отделните неща. Днес продължават да ме проверяват документално, заедно с моята счетоводителка. Как да излезе нещо нередно, при положение че, за да я пусна, минах през стотици проверки и институции?", коментира Калайджиев.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.