Германският канцлер беше забелязана да трепери неконтролируемо три пъти през последния месец

Почти 60% от гражданите на Германия смятат, че проявите на неконтролируемо треперене на канцлера Ангела Меркел е личен въпрос, показва проучване, цитирано от БГНЕС.

Голяма част от запитаните са на мнение, че треперенето, което през последния месец се наблюдава три пъти по време на публични прояви на канцлера на Германия, се отнася до личния живот на Меркел, докато 34% са на мнение, че това е въпрос от обществен интерес.

Промениха протокола заради пристъпите на тремор на Ангела Меркел

Ангела Меркел ще отпразнува следващата седмица своя 65-ти рожден ден. Тя е начело на управлението на държавата почти 14 години.

По-голямата част от анкетираните, които са се самоопределили като подкрепящи консервативния Християн-демократичен съюз (ХДС) на Меркел, както и мнозинството от подкрепящите социалдемократите и „зелените“, са заявили, че това е проблем на самия канцлер.

Мнозинството, подкрепящо крайнодясната „Алтернатива за Германия“ (АГ), смятат, че здравословното състояние на Меркел е въпрос от обществен интерес, установи проучването.

Ангела Меркел получи пристъп по време на церемония (ВИДЕО)

Въпреки претърпените три пристъпа, канцлерът заяви, че се чувства добре.

Таблоидът „Билд“ информира, че Ангела Меркел е преминала подробни медицински изследвания, които са установили, че треперенето е вследствие на дехидратация на организма й. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.